Яблучні оладки на кефірі

Легкі, повітряні та смачні оладки до ранкової трапези! Щоб надати оладкам фруктову «пікантність», давайте доповнимо склад тесту для них яблуками.

Легкі, повітряні та смачні оладки до ранкової трапези – чудова ідея для господарок. Щоб надати оладкам якусь фруктову «пікантність», давайте доповнимо склад тесту для них яблуками. Домашні яблучні оладки на кефірі зовсім не складно зробити. До того ж часу знадобиться не так багато.

Яблука для оладок можна натерти, очистивши від шкірки. Але мені більше симпатизує варіант із дрібними шматочками, адже в цьому випадку яблучний сік залишається у нарізці, а не переходить у тісто.

Інгредієнти

  • Кефір: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Цукор: 2-3 ст. ложки
  • Яблуко: 1 шт.
  • Олія рослинна: 40-50 мл

Приготування

Використовуючи запропонований кулінарний перелік продуктів, готуємо їх. Увага – кефір має бути у теплому стані. Дозволяється прогріти злегка кисломолочний напій у каструльці.

У робочу миску переливає кефір. Доповнюємо його сирим яйцем.

До інгредієнтів підсипаємо в потрібній кількості сіль та білий цукор. До речі, солодкий інгредієнт можна варіювати в залежності від смакових уподобань. Іноді такі оладки з яблуками на кефірі я подаю зі згущеним молоком або варенням. У цьому випадку кількість цукру можна зменшити. Інгредієнти перемішуємо.

У однорідну суміш, що вийшла, просіваємо борошно невеликими частинами, відразу починаючи втручати продукт в кефір.

У густе тісто, що вийшло, додаємо яблуко, нарізане дрібними кубиками. Не забуваймо підкинути ще соди в тісто. Ще раз добре вміст у мисці перемішуємо. Тісто з яблучними шматочками для домашніх оладок приготовлене, можна приступати відразу до випічки.

Олію добре прогріваємо в сковороді. Формуємо оладки з яблучною начинкою, використовуючи столову ложку. Обсмажуємо яблучні оладки, перевертаючи, з одного боку, в інший

Усім приємною та смачною дегустацією!