Морквяний салат із гірчично-медовою заправкою

Домашній морквяний салат із гірчично-медовою заправкою підійде для перекушування протягом дня, їм можна супроводити страви з м'яса чи курки.

До легкого перекушування пропоную зробити салат з моркви, червоної цибулі та петрушки. Основні інгредієнти страви найпростіші та доступніші, але салат виходить дуже смачним, соковитим та пікантним завдяки заправці з гірчицею та медом. Продукти для соусу вдало поєднуються між собою, роблячи салат вишуканим та апетитним. Домашній морквяний салат із гірчично-медовою заправкою підійде для перекушування протягом дня, їм можна супроводити страви з м'яса чи курки.

Інгредієнти

  • Морква: 300 г
  • Цибуля червона: 0,5 шт.
  • Петрушка: 3-4 гілочки
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Мед: 1-2 ст. ложки
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити морквяний салат із гірчично-медовою заправкою, підготуємо потрібні інгредієнти. Морквину та цибулю очищаємо. Ополіскуємо під водою гілочки петрушки.

Морквину для салату крупно натираємо або нарізаємо тонкою соломкою. Я скористалася шатківницею для овочів по-корейськи.

Червону цибулю перекладаємо на обробну дошку і дрібно шаткуємо.

Петрушку нарізаємо, додаємо до інгредієнтів салату.

У невелику миску викладаємо рідкий мед. Вливаємо оливкову олію. Додаємо гірчицю та лимонний сік. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Кисло-солодку заправку виливаємо в морквяний салат. За смаком інгредієнти присмачуємо сіллю та чорним меленим перчиком.

Перемішуємо салат і подаємо його до столу через 10-15 хвилин, щоб він просочився.

Пригощайтеся, приємного перекусу!