До легкого перекушування пропоную зробити салат з моркви, червоної цибулі та петрушки. Основні інгредієнти страви найпростіші та доступніші, але салат виходить дуже смачним, соковитим та пікантним завдяки заправці з гірчицею та медом. Продукти для соусу вдало поєднуються між собою, роблячи салат вишуканим та апетитним. Домашній морквяний салат із гірчично-медовою заправкою підійде для перекушування протягом дня, їм можна супроводити страви з м'яса чи курки.
Інгредієнти
- Морква: 300 г
- Цибуля червона: 0,5 шт.
- Петрушка: 3-4 гілочки
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
- Гірчиця: 1 ч. ложка
- Мед: 1-2 ст. ложки
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зробити морквяний салат із гірчично-медовою заправкою, підготуємо потрібні інгредієнти. Морквину та цибулю очищаємо. Ополіскуємо під водою гілочки петрушки.
Морквину для салату крупно натираємо або нарізаємо тонкою соломкою. Я скористалася шатківницею для овочів по-корейськи.
Червону цибулю перекладаємо на обробну дошку і дрібно шаткуємо.
Петрушку нарізаємо, додаємо до інгредієнтів салату.
У невелику миску викладаємо рідкий мед. Вливаємо оливкову олію. Додаємо гірчицю та лимонний сік. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Кисло-солодку заправку виливаємо в морквяний салат. За смаком інгредієнти присмачуємо сіллю та чорним меленим перчиком.
Перемішуємо салат і подаємо його до столу через 10-15 хвилин, щоб він просочився.
Пригощайтеся, приємного перекусу!