Смачні та соковиті котлети можна приготувати у духовці, доповнивши кабачком. Пропоную до реалізації простий рецепт запечених м'ясних котлет, які краще запропонувати до обідньої трапези або вечері разом із улюбленим гарніром з картоплі, рису, гречки чи макаронів. Виходять м'ясні котлети з кабачком, запечені в духовці, ситними та апетитними.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г
- Кабачок: 100 г (очищений)
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб запекти м'ясні котлети з кабачком у духовці, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо кабачок від шкірки та насіння. Вилучаємо з цибулі лушпиння.
У широку миску викладаємо фарш. Кабачок подрібнюємо за допомогою середньої тертки. Кабачкову масу, що вийшла, віджимаємо від зайвого соку і додаємо до фаршу. Дрібними шматочками шаткуємо цибулю. Викладаємо цибульну нарізку до решти інгредієнтів у миску.
До складу котлетної маси розбиваємо куряче яйце. На смак солимо, присмачуємо меленим перчиком. Можна додати свої улюблені спеції або приправи.
Інгредієнти добре перемішуємо між собою. Основа для м'ясних котлет у духовці готова.
З м'ясної основи ліпимо круглі або овальні котлети. Заготівлі котлет із кабачком викладаємо на лист. Я застелила лист пекарським папером. Можна взяти для запікання жароміцну форму.
Завантажуємо лист у розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. М'ясні котлети з кабачком вийшли соковитими, вони чудово тримають форму.
Запропонувати м'ясні котлети з кабачком, запечені в духовці, можна на скибочці хліба як ситний перекус! Всім смачного!