Згадуючи про таку випічку як оладки, нам видаються маленькі пишні млинці, виготовлені з борошна. Як основний інгредієнт можуть бути й інші продукти, у тому числі – овочі та фарш.
Пропоную вам зробити м'ясні оладки з картоплею та гарбузом, які урізноманітнять ситний перекус. Фарш краще взяти курячий або індички, але, в принципі, підійде і склад зі свинини та яловичини.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 200 г
- Картопля: 2 шт. (Середній)
- Гарбуз: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сметана: 1 ст. ложка (або майонез)
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Часник: 1 часточка
- Олія рослинна: 40 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: за смаком
- Будь-яка зелень: за бажанням
Приготування
Беремо продукти за списком. Фарш має бути розмороженим на момент реалізації рецепта. Очищаємо картоплю, цибулю, гарбуз. Для подрібнення готуємо терку та ножик.
Для замісу основи для оладок у миску викладаємо фарш.
Використовуючи тертку із середніми осередками, подрібнюємо картоплю та гарбуз.
Доповнюємо інгредієнти порубаною дрібно цибулею та часником. Частку часнику можна пропустити також через прес або дрібно натерти.
До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце, приєднуємо сметану або майонез.
Склад основи для м'ясних оладок доповнюємо порцією борошна та спеціями, не забуваємо посолити.
Вміст у мисці ретельно перемішуємо. М'ясний склад для випікання оладок підготовлений.
Прогріваємо в сковороді олію. Беремо основу столовою ложкою і формуємо круглі або овальні оладки. Смажимо їх, перевертаючи їх з одного боку на інший. Оладки виходять з приємною золотистою скоринкою.
М'ясні оладки з картоплею та гарбузом подаємо відразу в гарячому вигляді до столу, супроводжуючи за бажанням порцією сметани. Смачного!