Мясні тефтелі

З м'ясного фаршу можна приготувати різноманітні ситні страви. До них відносяться і домашні тефтелі, які є кульками з фаршу в соусі. Для м'ясних тефтелів знадобиться рис, овочі, яйце. Приготуємо їх за класичним рецептом. Покрокове приготування тефтелів нагадує рецептуру котлет, але за смаковими властивостями та своєю структурою тефтелі виходять ніжнішими.

З м'ясного фаршу можна приготувати різноманітні ситні страви. До них відносяться і домашні тефтелі, які є кульками з фаршу в соусі. Для м'ясних тефтелів знадобиться рис, овочі, яйце. Приготуємо їх за класичним рецептом. Покрокове приготування тефтелів нагадує рецептуру котлет, але за смаковими властивостями та своєю структурою тефтелі виходять ніжнішими.

До столу тефтелі можна подавати як самостійну страву або доповнити їх улюбленим гарніром.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 500 г
  • Рис відвареної: 3/4 ст.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Паста томатна: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 35 мл
  • Сіль: 3 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я

Приготування

Для страв з м'ясного фаршу беремо потрібні інгредієнти за списком. Заздалегідь відварюємо рис. Важливо не переварити злаковий, щоб він не перетворився на кашу. Відварений рис промити під холодною водою і відкинути на сито, щоб злити зайву рідину. Фарш використовуємо із будь-якого сорту м'яса. У нас — змішаний фарш зі свинини та яловичини.

Для м'ясних тюфтель приготуємо засмажку. Очищаємо морквину і ріпчасту цибульку. Подрібнюємо моркву, використовуючи середню тертку. Цибулю просто шаткуємо дрібними шматочками. У сковороді або сотейнику прогріваємо олію. Подрібнені овочі відправляємо пасеруватися в олію.

Розморожений м'ясний фарш перекладаємо у миску.

До фаршу викладаємо відварений рис.

Доповнюємо інгредієнти курячим яйцем. Цей продукт виступатиме у ролі «сполучної ланки» між інгредієнтами. При варінні наші тефтелі не розваляться.

Готове пасування з овочів. Викладаємо її в миску до інгредієнтів.

На свій смак приправляємо компоненти сіллю. Кидаємо пару щіпок меленого чорного перцю.

Інгредієнти в мисці добре перемішуємо між собою чистими долонями. Основа для майбутніх тефтелів готова.

З основи, що вийшла, формуємо круглі тефтелі.

Тефтелі перекладаємо в сковороду чи об'ємну каструлю. З томатної пасти та прокип'яченої води робимо заливку. Кількість води – приблизно від 1,5 до 2 склянок. Приготовленою заливкою покриваємо тефтелі.

Під кришкою томимо м'ясні тефтелі в томатній заливці до готовності (приблизно 20-25 хвилин). Готову страву присипаємо зеленню.

Всім приємного перекушування з м'ясними тефтелями!