Ніжні панкейки з шоколадом

Якщо вам подобаються домашні оладки, то пропоную вам рецепт ніжних панкейків із шоколадом – чудова випічка на сніданок!

Якщо вам подобаються домашні оладки – панкейки, то пропоную урізноманітнити їх часточками шоколаду, які будуть усередині. Під впливом температури солодкий наповнювач розплавиться утворюючи ніжну шоколадну структуру. Бажано, щоб інгредієнти, що використовуються для тесту, були кімнатної температури. Ніжні панкейки з шоколадом – чудова випічка на сніданок!

Інгредієнти

  • Кефір: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Шоколад: 6-8 часточок

Приготування

Для рецепту підготуємо інгредієнти за списком.

Підбираємо глибоку містку миску, в яку вливаємо кефір. Всипаємо в кефір соду і одразу перемішуємо, почнеться реакція. Миску з кефіром відставляємо убік.

В окрему миску розбиваємо яйце. Підсипаємо до нього цукор та щіпку солі. Збиваємо інгредієнти до пишної піни.

Яєчну масу, що вийшла, переправляємо в кефір і перемішуємо.

Далі в склад, що вийшов, просіваємо борошно.

Інгредієнти перемішуємо до утворення однорідного тіста, в якому повинні бути відсутні грудочки. У тісто вливаємо олію і перемішуємо ще раз.

Розігріваємо поверхню сковороди. Змащувати її не потрібно. Тісто порціями розподіляємо поверхнею (приблизно 1,5 ст. ложки). Зверху розміщуємо на кожній заготівлі по часточці шоколаду. Закриваємо начинку ще столовою ложкою тіста.

Коли панкейки підрум'янюються з одного боку, перевертаємо їх.

Ніжні панкейки із шоколадом готові. Всім смачного!