Влітку найкраща страва — освіжаюча окрошка. Мені подобається окрошка на квасі, а щоб принести в страву пікантну нотку, я додаю до інгредієнтів гірчицю. У складі окрошки варена ковбаса, відварена картопля, яйця, свіжий огірок, зелень. Можна додати ще редиску. Домашня окрошка на квасі з гірчицею просто готується і завжди буде доречна до обідньої трапези у спекотний сезон.
Інгредієнти
- Ковбаса варена: 150 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Яйце куряче (варене): 2 шт.
- Зелень свіжа: за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сметана: 2 ст. ложки
- Гірчиця: за смаком
- Квас: скільки потрібно
Приготування
Для домашньої окрошки беремо потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо в шкірці картопля, яйця. Дані інгредієнти остудити після варіння та очистити.
Почнемо подрібнення з картоплі та ковбаси. Нарізаємо їх у формі маленьких кубиків.
Свіжий огірок очищаємо від шкірки. Подрібнюємо огірок також кубиком. Завантажуємо заготовку з огірка до картоплі та ковбаси. Доповнюємо склад посіченими яйцями.
Промиваємо свіжу зелень (кріп). З гілочок струшуємо зайву вологу. Дрібно нарізаємо кріп, додаємо до складу окрошки. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.
Компоненти для окрошки заправляємо сметаною, перемішуємо.
Потрібну порцію заготовки для окрошки викладаємо у тарілку. Доповнюємо гірчицею на свій смак.
Заливаємо вміст у тарілці охолодженим квасом, перемішуємо.
Апетитна освіжаюча окрошка на квасі з гірчицею готова. Смачного!