Окрошка на квасі з гірчицею

Домашня окрошка на квасі з гірчицею просто готується і завжди буде доречна до обідньої трапези у спекотний сезон.

Влітку найкраща страва — освіжаюча окрошка. Мені подобається окрошка на квасі, а щоб принести в страву пікантну нотку, я додаю до інгредієнтів гірчицю. У складі окрошки варена ковбаса, відварена картопля, яйця, свіжий огірок, зелень. Можна додати ще редиску. Домашня окрошка на квасі з гірчицею просто готується і завжди буде доречна до обідньої трапези у спекотний сезон.

Інгредієнти

  • Ковбаса варена: 150 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Яйце куряче (варене): 2 шт.
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сметана: 2 ст. ложки
  • Гірчиця: за смаком
  • Квас: скільки потрібно

Приготування

Для домашньої окрошки беремо потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо в шкірці картопля, яйця. Дані інгредієнти остудити після варіння та очистити.

Почнемо подрібнення з картоплі та ковбаси. Нарізаємо їх у формі маленьких кубиків.

Свіжий огірок очищаємо від шкірки. Подрібнюємо огірок також кубиком. Завантажуємо заготовку з огірка до картоплі та ковбаси. Доповнюємо склад посіченими яйцями.

Промиваємо свіжу зелень (кріп). З гілочок струшуємо зайву вологу. Дрібно нарізаємо кріп, додаємо до складу окрошки. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.

Компоненти для окрошки заправляємо сметаною, перемішуємо.

Потрібну порцію заготовки для окрошки викладаємо у тарілку. Доповнюємо гірчицею на свій смак.

Заливаємо вміст у тарілці охолодженим квасом, перемішуємо.

Апетитна освіжаюча окрошка на квасі з гірчицею готова. Смачного!