Смачні оладки – ідеальний варіант для сніданку. Пропоную замісити тісто для оладок на молоці. Випічка виходить апетитною, із пористою структурою. Домашні оладки на молоці смажаться на сухій сковороді і нагадують на вигляд панкейки. До столу оладки на молоці можна запропонувати зі сметаною, солодкими соусами, медом.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250 г
- Молоко: 200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Кислота лимонна: 0,25 ч. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Для рецепту беремо потрібні інгредієнти. Молоко потрібно трохи підігріти у каструльці.
Борошно пшеничне просіюємо в широку миску.
У муку всипаємо цукровий пісок, сіль. Додаємо щіпку лимонної кислоти та соду. Сипучі інгредієнти перемішуємо.
У борошняну суміш, що вийшла, розбиваємо велике куряче яйце.
Втручаємо яйце в борошно.
Далі в муку вливаємо підігріте молоко.
Ретельно інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок. Можна скористатися міксером. У густе тісто вливаємо олію.
Знову ретельно перемішуємо склад тесту. Вийшло в міру в'язке тісто для оладок.
Поверхню сковороди добре розігріваємо. На суху сковороду викладаємо столовою ложкою тісто у формі оладок.
Оладки на молоці смажимо приблизно по 1,5-2 хвилини на середньому вогні з кожного боку.
Смачні оладки на молоці готові. Подаємо їх до столу. Смачного!