Оладки на молоці

Смачні оладки – ідеальний варіант для сніданку. Домашні оладки на молоці смажаться на сухій сковороді і нагадують на вигляд панкейки.

Смачні оладки – ідеальний варіант для сніданку. Пропоную замісити тісто для оладок на молоці. Випічка виходить апетитною, із пористою структурою. Домашні оладки на молоці смажаться на сухій сковороді і нагадують на вигляд панкейки. До столу оладки на молоці можна запропонувати зі сметаною, солодкими соусами, медом.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Молоко: 200 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Кислота лимонна: 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Приготування

Для рецепту беремо потрібні інгредієнти. Молоко потрібно трохи підігріти у каструльці.

Борошно пшеничне просіюємо в широку миску.

У муку всипаємо цукровий пісок, сіль. Додаємо щіпку лимонної кислоти та соду. Сипучі інгредієнти перемішуємо.

У борошняну суміш, що вийшла, розбиваємо велике куряче яйце.

Втручаємо яйце в борошно.

Далі в муку вливаємо підігріте молоко.

Ретельно інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок. Можна скористатися міксером. У густе тісто вливаємо олію.

Знову ретельно перемішуємо склад тесту. Вийшло в міру в'язке тісто для оладок.

Поверхню сковороди добре розігріваємо. На суху сковороду викладаємо столовою ложкою тісто у формі оладок.

Оладки на молоці смажимо приблизно по 1,5-2 хвилини на середньому вогні з кожного боку.

Смачні оладки на молоці готові. Подаємо їх до столу. Смачного!