Кухня у господинь сьогодні «упакована» не тільки найрізноманітнішим начинням, а й сучасною технікою, що допомагає готувати смачні страви від супів до пирогів легко та просто. Пропоную, використовуючи мультиварку, посмажити овочеві оладки. У складі тіста для оладок є кабачок, морквина, картопля. Виходять оладки з кабачка та картоплі у мультиварці ситними, смачними, апетитними. Такий рецепт допоможе вам, коли з якоїсь причини немає можливості зробити оладки на сковороді.
Інгредієнти
- Кабачок: 250 г (очищений)
- Морква: 50 г
- Картопля: 150 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Часник: 1-2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 2-3 гілочки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки (для смаження)
Приготування
Щоб посмажити оладки з кабачка та картоплі у мультиварці, підготуємо потрібні продукти. Я готувала у мультиварці Редмонд. Очищаємо овочі, обполіскуємо їх холодною водою.
Почнемо подрібнення інгредієнтів із кабачка. Очищений кабачок натираємо, а потім масу, що вийшла, віджимаємо від зайвого соку.
Картоплю теж натираємо і додаємо до кабачка.
На черзі — морквина. Її також треба натерти. Тільки для подрібнення потрібно терка з маленькими осередками.
До заготівлі для тесту із овочів розбиваємо яйце. Дрібно шаткуємо свіжий кріп, а часник пропускаємо через спеціальний прес. Інгредієнти між собою добре перемішуємо.
У овочевий склад із кабачків, картоплі та моркви всипаємо борошно. За смаком солимо і перчимо.
Знову добре перемішуємо інгредієнти. Тісто для оладок виходить в міру в'язким та густим.
У мультиварку вливаємо олію. Включаємо режим «смаження» і чекаємо, поки олія оптимально прогріється. Формуємо оладки із приготовленого тіста за допомогою столової ложки. З кожного боку оладки смажимо по 5-6 хвилин без кришки.
Смачні оладки з кабачка та картоплі одразу подаємо до столу разом зі сметаною. Пригощайтеся, приємного апетиту!