Овочеві оладки – корисна і смачна страва, яка повинна бути у вашому раціоні. Спробуйте приготувати кабачкові оладки для перекушування. Щоб страва вийшла ситнішою, пропоную зробити оладки з кабачків з ковбасою на сковороді. Ковбасу вибирайте на свій смак, сорт особливої ролі не відіграє. Я використовувала звичну для багатьох ковбасу – варену (молочну).
Оладки з кабачків у вас обов'язково вийдуть, але стежте за нагріванням плити під час смаження. Кабачкові оладки з ковбасою можна подати до столу як самостійну страву або урізноманітнити відповідним соусом – сметаною, кетчупом.
Інгредієнти
- Кабачок: 1 шт. (Молодий)
- Ковбаса варена: 70 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Для оладок краще підійде молодий кабачок, з ніжною шкіркою і насінням, що несформувалося. Вимірюємо інші продукти.
Подрібніть кабачок, ретельно промивши його спочатку під проточною водою. Для подрібнення візьмемо тертку із середніми осередками. Кабачкову масу злегка присолити, а хвилини через 2 відіжмемо.
Доповнимо кабачкову масу ковбасою. Можна дрібно нарубати продукт ножем, але я зазвичай натираю. Тісто так виходить ніжніше.
Склад майбутнього тіста для овочевих оладок доповнимо сирим яйцем.
Ну, які ж оладки без борошна? У нашому рецепті також є цей продукт. Підсипаємо борошно.
Смак коригуємо меленим чорним перцем. Якщо вважаєте за потрібне, то підсоліть ще інгредієнти.
Озброюємось ложкою, вміст у мисці перемішуємо. Ось яке тісто для оладок у нас вийшло.
Заповнюємо сковороду олією (підійде соняшникова). Коли мало «зашипить», зменшуємо вогонь і викладаємо кабачкове тісто ложкою на гарячу поверхню сковороди у формі оладок. Смажимо з двох сторін, стежимо, щоб вироби не пригоріли.
Щоб видалити надлишки жиру з наших готових оладок, скористаємося паперовими рушниками.
Всім смачного перекушування!