До ситного перекушування пропоную приготувати смачні оладки на основі картопляного пюре. Страва виходить апетитною, сподобається дорослим та дітям. До складу картопляного тіста для оладок я додала обсмажений м'ясний фарш, тому голодним точно ніхто не залишиться. До столу оладки з картопляного пюре з м'ясним фаршем краще запропонувати з соусом, овочевим салатом або цибулею. Ось кулінарні подробиці реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Фарш м'ясний: 200 г (у мене змішаний – зі свинини та яловичини)
- Молоко: 150 мл (або картопляний відвар)
- Борошно пшеничне: 1,5-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 4-5 ст. ложок
Приготування
Щоб приготувати на сковороді картопляні оладки із фаршем, візьмемо потрібні інгредієнти. Картоплю очищаємо.
Очищену картоплю розрізаємо навпіл (або на 4 частини), перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і до смаку солимо. Після закипання варимо картоплю до готовності (у мене пішло 25 хвилин).
На сковороді розігріваємо 1,5 столові ложки олії. Перекладаємо м'ясний фарш. Відразу його на смак солимо і присмачуємо меленим перчиком, можна використовувати свої улюблені приправи або спеції. Обсмажуємо фарш, розбиваючи м'ясні шматочки лопаткою, до готовності близько 10 хвилин. Обсмажений фарш остудити.
Картопля готова, зробимо пюре. Я готувала картопляне пюре на відварі, в якому варилися бульби, підійде й кип'ячене молоко. Картопляне пюре має бути не дуже густим.
У картопляне пюре, що вийшло, розбиваємо яйце, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідності.
Далі в картопляне пюре перекладаємо зі сковороди обсмажений фарш. Знову перемішуємо інгредієнти. Тісто для оладок з м'ясним фаршем готове.
Розігріваємо на сковороді 2-3 столові ложки олії. Формуємо оладки за допомогою столової ложки. Смажимо оладки з картопляного пюре з фаршем приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Подаємо до столу оладки з картопляного пюре з фаршем на стіл. Всім смачного!