Найпопулярніший і найпопулярніший новорічний салат — Олів'є — господині готують у різних кулінарних інтерпретаціях. Що ж, кожен вільний експериментувати на кухні, головне щоб це було смачно, а домочадці ваші результати оцінили на найвищий бал.
Пропоную вам покроковий рецепт олів'є з грибами, в якому також є свіжі огірочки. Як грибний інгредієнт я використовувала свіжі печериці. Ми обсмажимо їх разом із цибулею, а потім доповнимо нарізкою з традиційних для олів'є продуктів — моркви, картоплі, яєць. Подробиці приготування олив'є з грибами – у моєму рецепті.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Горошок консервований: 3 ст. ложки
- Майонез: 2,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Огірок свіжий: 1 шт.
Приготування
Для грибного салату Олів'є беремо потрібні продукти. Картопля, морква, яйця відварюємо заздалегідь, а потім очищаємо.
Промиваємо свіжі гриби, нарізаємо їх платівками. Цибулю подрібнюємо шматочками. Заготівлю з шампіньйонів і цибулі обсмажуємо разом у олії до готовності.
Поки печериці остуджуються, займемося подрібненням інших інгредієнтів. Відварені коренеплоди – моркву та картопля – нарізаємо кубиком.
Також кубиком нарізаємо свіжий огірочок, а курячі яйця рубаємо ножем або яйцерізкою.
Доповнюємо інгредієнти зеленим консервованим горошком, з якого заздалегідь зливаємо рідину.
Інгредієнти для олів'є доповнюємо обсмаженою заготівлею з грибів та цибулі.
Вміст у мисці солимо, кидаємо на смак меленого перчика, для заправки використовуємо улюблений майонез.
Компоненти грибного Олів'є між собою перемішуємо.
Апетитний салат олів'є з грибним смаком готовий, усім приємного перекушування!