Багатьом подобається салат Олів'є. Без цієї страви просто не представляється новорічне гуляння. Я пропоную вам оновлену версію цього популярного салату. Моя пропозиція – олів'є з кукурудзою, який відмінно підійде для обивателів, які з будь-яких причин не люблять консервований горошок.
Домашнє олів'є з кукурудзою замість горошку можна готувати і з ковбасою, і з шинкою, і з вареною куркою. Олів'є з новою смаковою ноткою чудово впишеться у святкове меню.
Інгредієнти
- Ковбаса варена: 200 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Огірок маринований: 1-2 шт.
- Кукурудза (консервована): 4 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Зелень свіжа: за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту готуємо продукти. Заздалегідь відварюємо у мундирі картопля, моркву, а також яйця. Після термічної обробки інгредієнти очищаємо. Промиваємо зелень, а консервовану кукурудзу відкидаємо на сито, щоб зцідити зайвий сік. Приступаємо до нарізування.
Пропоную подрібнення інгредієнтів почати з коренеплодів. Картоплю та моркву подрібнюємо у формі кубика. Нарізку перекладаємо у глибоку миску.
Аналогічний спосіб подрібнення вибираємо для вареної ковбаси та маринованого огірка. Заготівлю інгредієнтів відправляємо у миску.
Очищені від шкаралупи яйця рубаємо шматочками.
Струснувши з гілочок кропу зайву вологу, подрібнюємо його на обробній дошці. Зелень перекладаємо в миску, додаємо консервовану кукурудзу.
Для заправки я використала звичайний покупний майонез. Дозволяється взяти сметану або майонез, виготовлений в домашніх умовах. Смак салату коригуємо сіллю та чорним меленим перцем.
Олів'є, що складають нашого салату, добре між собою перемішуємо.
Олів'є з кукурудзою замість горошку пропонуємо на стіл у загальному салатнику або розкладаємо його за порційними креманками. Приємного для всіх апетиту!