Аджика з помідорами та яблуками

Вам подобається доповнювати страви, наприклад м'ясні, різними соусами? Тоді пропоную запастися апетитною аджикою. Готуватимемо її з додаванням яблук.

Вам подобається доповнювати страви, наприклад м'ясні, різними соусами? Тоді пропоную запастися апетитною аджикою, яка має помірно гострий смак. Моя пропозиція – це аджика з помідорами та яблуками з додаванням гострого перчика та часникових зубчиків. Простий покроковий рецепт аджики з помідорами та яблуками подужає навіть господиня, що дебютує у приготування заготовок на зиму, адже кулінарних складностей немає. Готуйте із задоволенням, поповнюючи свої цукерки на зиму.

Інгредієнти

  • Яблуко: 150 г
  • Помідори: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 150 г
  • Перець гострий: 2 шт.
  • Часник: 30 г
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1,5 ч. ложки

Приготування

Готуємо інгредієнти. Для більшої кількості аджики збільште пропорційно продукти.

Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку. Для подрібнення плоди нарізаємо скибочками.

Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Фрукт нарізаємо часточками. У перців видаляємо коробочку з насінням та білі перегородки. Подрібнюємо перець шматочками.

Заготівлю з інгредієнтів перекладаємо у чашу подрібнювача. Доповнюємо нарізку очищеними часниковими зубками та гострим перчиком.

Овочі з яблуками доводимо до пюре. Я використовувала металеву насадку – ніж.

Пюре, що вийшло, завантажуємо в каструлю. Вливаємо до вмісту олію, підсипаємо цукровий пісок, кидаємо сіль.

Каструлю ставимо на вогонь. Варимо періодично помішуючи протягом 30 хвилин.

В міру гостру аджику розкладаємо у підготовлену тару (банки мають бути стерилізованими та сухими). Фіксуємо кришками. Заготівлю обгортаємо теплою ковдрою. Після того, як скло охолоне, банки переносимо для зберігання у прохолодне місце.

Приємної дегустації!