Омлет – звична для багатьох страва, яку зазвичай готують до ранкового перекушування. Є багато кулінарних варіацій приготування омлету. Мені подобається присутність у яєчній масі помідора та сосисок (або ковбаси). Давайте приготуємо омлет із сосисками та помідорами на сковороді, щоб подати його до сніданку.
Інгредієнти
- Сосиски: 2 шт. (молочні)
- Помідори: 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Молоко: 50 мл
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Сорт ковбасного виробу – на ваш смак. Промиваємо помідор, очищаємо цибулю.
Очищаємо сосиски і нарізаємо їх у формі невеликих кілець.
Подрібнити цибулю можна на ваш розсуд, я вибрала форму тонких напівкілець. У помідора зрізаємо місце, де росла плодоніжка, та нарізаємо плід кубиками.
Зробимо яєчну масу для омлету. У миску розбиваємо курячі яйця та доповнюємо їх свіжим коров'ячим молоком.
За допомогою звичайної виделки або ручного віночка яйця змішуємо з молоком до однорідного складу, не забуваємо посолити та поперчити.
У сковороді розігріваємо олію, додаємо спочатку цибулю, потім нарізку з сосисок, а через пару хвилин – помідори. Спільно обсмажуємо інгредієнти 3-4 хвилини.
На сковороду вливаємо суміш омлету.
Накриваємо сковороду кришкою, вогонь робимо мінімальною. Готуємо омлет із сосисками та помідором 8-10 хвилин.
Ситний апетитний омлет із помідором та сосисками приготувався. Ранкову страву відразу подаємо на стіл, можна прикрасити її свіжою зеленню. Приємного всім перекушування!