Омлет – звична для багатьох обивателів страва, що складається з яєць, доповнених молоком, спеціями. Звичніше готувати цю страву на плиті з використанням сковороди. Як правило, омлет – відмінний варіант для швидкого ранкового перекушування. Багатьох господарок омлет приваблює простотою приготування.
Пропоную вам звичайну закуску до сніданку з яєць урізноманітнити і перетворити. Моя кулінарна пропозиція — це омлет у духовці з ковбасою, яка виходить пишною, з ніжною структурою.
Мій покроковий рецепт омлету в духовці з ковбасою має на увазі приготування в спеціальній жароміцній формі, в якій здійснюється і подача готової страви.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 3 шт.
- Молоко: 60 мл
- Ковбаса варена: 50 г (можна будь-яку)
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Олія вершкове: 10 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений
Приготування
Для смачного омлету у духовці беремо інгредієнти за списком. Для більшої кількості порцій просто збільште їх пропорційно та використовуйте об'ємну форму. Запорука пишного і ніжного омлету – це тепле молоко, тому продукт підігрійте трохи в каструльці або мікрохвильовій пічці. Відразу вмикаємо духовку та виставляємо температуру на 180 градусів.
Курячі яйця стандартного розміру вбиваємо в миску.
Кидаємо на смак меленого перчика і солимо. Кількість солоної спеції залежить від використовуваної ковбаси, тому не перестарайтеся.
Вливаємо тепле молоко.
Інгредієнти в мисці доводимо до однорідного складу, скориставшись ручним віночком.
Молочно-яєчний склад доповнюємо борошном. Ще раз перемішуємо. Основа для омлету готова.
Форму для запікання омлету змащуємо всередині шматочком вершкового масла. Ковбасу нарізаємо кубиками, які переправляємо у форму.
Заливаємо нарізку з ковбаси яєчною основою (під час приготування в духовці омлет підніметься, тому залишаємо «місце» для підйому: форму заповнюємо на 2/3 частини).
Заготівлю омлету з ковбасою тримаємо в духовці близько 20-25 хвилин. Омлет підніметься, а потім трохи осяде.
Пригощайтеся на здоров'я смачним омлетом із духовки з ковбасою! Приємного вам перекушування!