За традицією на святкових новорічних столах є салат оселедець під шубою. Страва, що стала класикою, кожна господиня готує на свій смак. Основний склад салату іноді доповнюють яйцями, сиром, яблуком.
Мені подобається оселедець під шубою з волоськими горіхами і на вигляд, і на відмінний смак. Пропоную вам для банкетного меню свій варіант збирання листкового салату з оселедцем та волоськими горіхами.
Інгредієнти
- Філе оселедця: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Горіх грецький (ядра): 1 жменя
- Сіль за смаком
Приготування
Для формування салату беремо потрібні продукти. Відварити потрібно картоплю, моркву та буряки. При варінні воду посолити. До речі, коренеплоди для салату можна запекти в духовці.
Філе оселедця нарізаємо кубиком. Нарізку поміщаємо у відповідний салатник першим шаром.
Дрібними шматочками рубаємо цибулю. Заготівлю з цибулі розподіляємо другим шаром. Цибулевий шар покриваємо майонезом.
Теркою подрібнюємо картоплю. Викладаємо картопляний шар та змащуємо його майонезом.
Натираємо відварену морквину. Морквяну стружку розкладаємо наступним рядом. Шар із моркви теж потрібно змастити майонезом.
Буряк натираємо. Поступово кладемо буряк останнім рядом. Покриваємо майонезом.
Дрібними шматочками рубаємо волоські горіхи. Верх салату присипаємо горіховою крихтою. Складання салату можна вважати закінченим, але краще страву для просочення спочатку потримати на полиці холодильника.
Пригощайтеся на здоров'я, смачного перекушування!