Популярний класичний рибний салат шарами «Оселедця під шубою» готується у різних варіаціях. Хтось воліє до інгредієнтів додавати яблуко. Є рецепти з сиром, а я склад традиційних інгредієнтів для оселедець під шубою урізноманітнила яйцем. Смачний салат оселедець під шубою з яйцем розходиться зі столу майже відразу. Це і не дивно, адже страва виходить соковитою, апетитною і привабливою до смаку.
Цей покроковий рецепт салату оселедець під шубою з яйцем стане вам у нагоді для готування у святкові дні.
Інгредієнти
- Філе оселедця солоною: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цибуля червона: 1 шт.
- Майонез: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Ось інгредієнти, які будуть потрібні нам для реалізації рецепту. Коренеплоди я завжди відварюю заздалегідь з вечора, а вранці вже роблю салат, щоб до святкових посиденьок він достатньо просочився.
Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками, які укладаємо першим шаром салату.
Для рецепту я використовувала червону цибулю, але можна використовувати і звичайну ріпчасту. Але тоді його бажано замаринувати у кип'яченій воді з додаванням цукру та солі. Отже, червону цибулю подрібнюємо дрібними скибочками, покриваємо рибним шаром нарізкою і змащуємо майонезом.
Очищену картоплю натираємо, укладаємо третім шаром і покриваємо майонезом.
Аналогічно робимо шар із моркви, не забуваємо змастити майонезом.
Курячі яйця, зварені круто, очищаємо, натираємо. Укладаємо шаром, злегка присолюємо та змащуємо майонезом.
Залишився ще один шар рибного салату – це буряк. Коренеплід натираємо, поміщаємо останнім шаром та змащуємо майонезом.
Можна вважати салат готовим, але краще відправити його в холодильник, щоб шари достатньо просочилися майонезом і салат вийшов насиченим та смачним. Всім смачного!