Ця чудова овочева паста складається з двох основних інгредієнтів — баклажанів і солодких болгарських перців. До них потрібно додати трішки спецій, часнику, оливкової олії та кунжуту, докласти трохи зусиль, і найсмачніша закуска готова. Вона підійде для намазування на бутерброд та як соус до м'ясних страв.
Інгредієнти
- Баклажан: 2 шт.
- Солодкий болгарський перець: 3 шт.
- Кунжут: 30 г
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Оцет бальзамічний: 1 чайна ложка
- Кмин: 5 г
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
Приготування
Готуємо інгредієнти зі списку.
Баклажани і перці вимити, витерти насухо і зробити кілька проколів гострою паличкою або зубочисткою.
Розмістити овочі на деку і відправити в духовку. При температурі 180 градусів запікати перці 25 хв, баклажани – 35 хв.
На сухій сковороді підсмажити зерно кунжуту до золотистості.
У кавомолці подрібнити кунжут і дрібку кмину.
Спечені овочі остудити, видалити плодоніжки та зняти шкірку. Перці, наскільки можна, ретельно очистити від насіння. І це, мабуть, найважча частина приготування страви.
Помістити в чашу блендера овочі, часник, який попередньо потрібно порізати, кунжут та оливкову олію. Додати сіль до смаку.
До готової овочевої маси додати бальзамічний оцет, орієнтуючись на свій смак.
Пасту викласти в суху баночку чи соусник і використовуватиме намазування на лаваш, хліб чи грінки.
Дуже добре паста підходить як соус до м'яса. А можна покласти її на кружечки відвареної або запеченої картоплі та подати як гарнір.
Овочева паста з болгарського перцю та баклажанів – відмінна закусочна страва. В міру гостре, апетитне та легке у приготуванні, воно порадує вас своїм смаком та ароматом. Смачного!