Соус для мантів

Манти – смачна і ситна страва. Щоб урізноманітнити подачу та розкрити смакові якості цієї апетитної страви, пропоную зробити смачний соус для мантів.

Манти – смачна і ситна страва. Щоб урізноманітнити подачу домашніх мантів та розкрити смакові якості цієї апетитної страви, пропоную зробити смачний соус до них. Основою соусів для мант зазвичай служать кисломолочні продукти – кефір, катик, сметана, мацони і натуральний йогурт. Я готувала соус на сметані. У рецепті використовується кінза, але замінити зелень можна і петрушкою. Пікантний соус для мантів – найкраще доповнення до смачної страви!

Інгредієнти

  • Сметана (20%): 250 г
  • Кінза: 0,5 пучка
  • Часник: 3 зубчики
  • Суміш перців: 1 ч. ложка (без гірки)
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти за списком для соусу. Промиваємо зелень, струшуємо зайву вологу.

Очищаємо часникові зубчики від лушпиння. За допомогою спеціального пресу подрібнюємо часник.

На обробну дошку кладемо гілочки кінзи. Дрібно рубаємо зелень ножем.

Порцію сметани викладаємо у невелику миску.

Перекладаємо в сметану подрібнену кінзу. Додаємо часникову масу.

Склад інгредієнтів для соусу приправляємо сумішшю мелених ароматних перців і до смаку солимо.

Ретельно перемішуємо складові соусу ложкою.

Пікантний соус для мант готовий. Подаємо його до столу разом із гарячими мантами. Всім смачного перекушування!