Овочеве рагу є міксом з різних інгредієнтів з грядки. У своєму рецепті я використала моркву, цибулю, солодкий болгарський перець, помідор, капусту. Овочі доповнили баклажаном. Ситне овочеве рагу з баклажанами подобається моїм домочадцям за чудовий смак.
Апетитну овочеву рагу можна використовувати як самостійну страву або запропонувати її як гарнір до м'ясних або рибних страв.
Представлений покроковий рецепт овочевого рагу з баклажанами реалізується в сковороді, можна використовувати казан або сотейник.
Інгредієнти
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Капуста: 400 г
- Баклажан: 1-2 шт.
- Помідори: 1-2 шт.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Для овочевого рагу беремо вказані інгредієнти. Овочі промиваємо та очищаємо.
Морквину для рагу подрібнюємо невеликими кубиками, цибулю наріжемо скибочками. Заготівлю з моркви та цибулі відправляємо на сковороду, в якій попередньо прогріваємо олію.
Солодкий болгарський перчик будь-якого кольору нарізаємо смужками. Викладаємо подрібнений перець до решти інгредієнтів на сковороду.
Наступний овочевий компонент нашого рагу – баклажан. Рекомендується зрізати з нього шкірку. Нарізаємо «синенькими» шматочками, які відразу перекладаємо в сковороду.
Видаливши з качана капусти поверхневі листи, шаткуємо її, нарізку викладаємо в сковороду.
Натираємо без шкірки помідор або дрібно його ріжемо. Заготівлю з помідора додаємо до овочів.
Інгредієнти перемішуємо, кидаємо на свій смак сіль та мелені спеції. Томимо під кришкою до готовності приблизно на 20-25 хвилин.
Апетитне рагу з овочів та баклажанів готове. За бажання страву можна прикрасити свіжою зеленню під час подачі.
Овочеве рагу з баклажанами подавати можна і в гарячому вигляді, і вже в охолодженому. Частуйтесь на здоров'я!