У сезон дозрівання овочів така страва як рагу є, мабуть, однією з найпопулярніших і затребуваних. Пропоную приготувати овочеве рагу з куркою, кабачками та картоплею, яке відмінно впишеться у ваш повсякденний раціон. Овочеве рагу виходить смачним та ситним. Голодним точно ніхто не залишиться.
Інгредієнти
- Курка: 400 г
- Кабачок: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Помідори: 1-2 шт.
- Картопля: 5 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: скільки потрібно
Приготування
Щоб приготувати овочеве рагу з куркою, кабачками та картоплею, візьмемо потрібні інгредієнти. Для рецепту підійдуть будь-які частини курки – стегна, гомілки, грудки, крильця. Очищаємо овочі, обполіскуємо їх під прохолодною водою. З перцю видаляємо насіннєву коробочку.
Курку рубаємо (нарізаємо) порційними шматочками. М'ясо обполіскуємо під водою, обсушуємо паперовими рушниками. На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в гарячу олію курячі частини та обсмажуємо їх до легкої скоринки протягом 8-10 хвилин.
Моркву нарізаємо тонкими брусочками, цибулю шаткуємо шматочками. Викладаємо овочі до курки на сковороду, продовжуємо обсмажувати інгредієнти далі 5 хвилин.
Солодкий перчик нарізаємо невеликими кубиками. Помідор подрібнюємо шматочками. Кабачок шаткуємо брусочками. Заготівлю із овочів переправляємо на сковороду. Перемішуємо. Томимо вміст 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо великими кубиками. Додаємо картоплю до інгредієнтів на сковороду.
Склад овочевого рагу з куркою на смак солимо, присмачуємо меленими спеціями (перець, перука). Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою так, щоб вона покрила їх лише наполовину.
Сковороду накриваємо кришкою. При слабкому кипінні гасимо овочеве рагу 30-35 хвилин.
Рагу з овочів з кабачками, картоплею, куркою готове. Усім приємного та ситного перекушування!