Апетитна, смачна і ситна жарка можна приготувати в казані зі свіжих грибів і картоплі. Для страви я використовувала печериці. Смачне жарке з картоплею та грибами у казані відмінно впишеться у пісне меню. Подачу такої ароматної грибної страви можна урізноманітнити зеленню. Спекотне підійде для обідньої трапези.
Інгредієнти
- Картопля: 600 г
- Печериці свіжі: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: скільки потрібно
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Очищаємо картоплю, обполіскуємо бульби під прохолодною водою. Акуратно промиваємо свіжі печериці, видаляючи забруднення. Використовувати гриби будемо цілком, разом із ніжками.
Печериці нарізаємо великими шматочками. У казан наливаємо олію і прогріваємо її. Перекладаємо в казан нарізку із грибів. Обсмажуємо, іноді перемішуючи на помірному вогні 5 хвилин.
Шинкуємо цибулю невеликими шматочками. Цибулеву заготівлю перекладаємо до печериць. Продовжуємо обсмажування ще 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо середніми кубиками. Перекладаємо картопля в казан до грибів та цибулі.
Вміст у казані солимо і перчимо на свій смак.
Зменшуємо нагрівання плити. Інгредієнти перемішуємо. Котел накриваємо кришкою і томимо протягом 25 хвилин. Для такого блюда води не потрібно. Інгредієнти готуватимуться у власному соку. Воду додати лише за потребою і зовсім трохи.
Готову страву в казані з картопля з грибами посипаємо нарізкою зі свіжої зеленої цибулі (кропу або петрушки). Смачного!