Пельмені (і домашні, і покупні) – чудовий варіант для ситної трапези. Найпростіший кулінарний спосіб приготувати вже зліплені пельмені – відварити їх у присоленій воді разом із лавровим листом чи пряними спеціями. Але й інші варіанти. Наприклад, смачними та смачними виходять пельмені в духовці з сиром із заливкою зі сметани та майонезу. Ось гастрономічні подробиці реалізації такої страви.
Інгредієнти
- Пельмені: 500 г
- Майонез: 200 г
- Сметана: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложка
- Сир твердий: 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо для рецепту запечених пельменів необхідні інгредієнти. Пельмені у мене магазинні, заморожені.
Знімаємо з цибулі лушпиння. Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Цибулеву нарізку підсмажимо до м'якості в прогрітій олії на сковороді.
Зробимо для запікання пельменів заливку. Для цього в невелику миску поміщаємо сметану, доповнюємо її майонезом. Викладаємо підсмажену цибулю. Кидаємо сіль за смаком та мелені спеції.
Компоненти заливання добре змішуємо до отримання однорідного складу.
Заморожені пельмені поміщаємо в жаростійку форму в один шар.
Пельмені закриваємо заливкою.
Подрібнюємо теркою твердий сир. Сирну стружку розподіляємо поверхом.
Температурний режим духовки ставимо на 180 градусів. Поміщаємо форму з пельменями у піч на 35 або 40 хвилин.
Апетитні пельмені під сирною скоринкою приготувалися. Всім ситного перекушування!