Для приготування цієї смачної страви з курячої грудки вам знадобиться трохи більше півгодини. Пропоную вам реалізувати покроковий рецепт підливи з курячої грудки на сковороді, яка відмінно підходить практично до будь-якого гарніру – картоплі, макаронів, каш.
Куряча грудка – універсальний продукт харчування, що поєднується з багатьма інгредієнтами. У нас нарізка з курячої грудки чудово «вживається» з овочами та сметаною. Смакові якості курячої підливи коригуються меленими спеціями. Крім зазначених приправ можна додатково використовувати пряні трави, куркуму, сушений часник, перуку і т.п.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 30 г
- Сметана: 150 г
- Вода: 150 мл
- Олія рослинна: 40 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту готуємо потрібні продукти. З курячої грудки видалити шкірку і поперечну кістку, промити і обтерти відразу паперовим рушником. Овочі очистити.
На обробну поверхню перекладаємо куряче м'ясо і нарізаємо його шматочками приблизно однакового розміру. Нарізку з курки присипаємо мукою.
Додаємо в сковороду олію. Поки воно прогрівається, подрібнити цибулю півкільцями. Заготівлю з цибулі пасеруємо 3-4 хвилини.
Паралельно подрібнюємо теркою морквину. Стружку з моркви перекладаємо до цибулі. Спільно обсмажуємо ще 3 хвилини.
Обвалені в муці курячі шматочки переправляємо до моркви та цибулі. Разом мучимо інгредієнти 2 або 3 хвилини, перемішавши.
Доповнюємо вміст на сковороді сметаною. Вливаємо порцію води. Кидаємо на смак сіль і мелений перчик (+ свої улюблені приправи за бажанням).
Інгредієнти перемішуємо. Далі страву слід згасити на малому вогні (після закипання – приблизно 25 хвилин).
Апетитна та ситна підлива приготувалася! До складу страви можна запровадити подрібнену зелень! Смачного!