Пропоную включити в пісне меню смачний домашній борщ із грибами. Борщ виходить ароматним, смачним та ситним. Як грибний інгредієнт я використовувала свіжі печериці. Якщо свіжого продукту немає, то підійдуть заморожені печериці. Домашній пісний борщ із грибами урізноманітнить ваш раціон. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Печериці: 100 г
- Капуста білокачанна: 250 г
- Картопля: 2-3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Будь-яка зелень: за смаком
- Вода: 2 л
Приготування
Щоб зварити пісний борщ із грибами, підготуємо потрібні інгредієнти. Для рецепту я використовувала варений буряк. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю, солодкий перець. Свіжі печериці промиваємо від забруднення під проточною водою. У каструлі кип'ятимо необхідну кількість води.
Картоплю нарізаємо у формі брусочків і закидаємо у киплячу воду, варимо 5 хвилин.
Свіжу капусту шаткуємо тонкими смужками і відправляємо до картоплі в каструлю. Інгредієнти варимо разом 15 хвилин.
Моркву натираємо, цибулю нарізаємо шматочками, а солодкий перець – півкільцями.
Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо нарізку з овочів та пасеруємо її 5 хвилин, періодично перемішуючи.
До овочів на сковороду додаємо натертий варений буряк і столову ложку томатної пасти. Перемішуємо, прогріваємо на сковороді ще 5 хвилин|мінути|.
Свіжі печериці нарізаємо тонкими скибочками та переправляємо в каструлю. Варимо далі 3 хвилини.
Овочі зі сковороди перекладаємо у каструлю. Продовжуємо варити 5-7 хвилин.
Під кінець приготування борщу з грибами на смак його солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист. До складу додаємо нашатковану зелень.
Вимикаємо вогонь, даємо борщу з грибами настоятися під кришкою протягом 10 хвилин, а потім розливаємо в тарілки. Пригощайтеся всім приємної трапези!