Любителям домашньої несолодкої випічки раджу приготувати сільську піцу. Від звичної всім піци вона відрізняється зовнішнім виглядом. Наша піца з начинкою з курки, грибів, картоплі та сиру буде закритою. Повірте, страва виходить дуже смачною та ситною. Апетитна піца сільська закрита з куркою та грибами – смачна страва для всієї родини!
Інгредієнти
- Тісто дріжджове: 500 г
- Картопля: 2 шт.
- Філе куряче: 250 г
- Сир твердий: 150 г
- Печериці свіжі: 100 г
- Сметана: 100 г
- Майонез: 100 г
- Часник: 3 зубчики
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для піци. Очищаємо картоплю. Промиваємо свіжі печериці, очищаємо часникові зубчики. Тісто можна придбати в магазині або замісити самостійно за улюбленим рецептом.
Зробимо відразу часниковий соус для піци. У мисці змішуємо порцію сметани та майонезу. Додаємо до складу подрібнений за допомогою пресу часник. Перемішуємо.
Тісто ділимо на 2 частини. Одну частину розгортаємо в пласт. Цей пласт укладаємо в змащену форму, піднімаючи борти тіста.
Підставу для піци змащуємо половинкою приготовленого часникового соусу.
Картоплю нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо нарізку одним шаром.
На картопляний шар поміщаємо нарізане шматочками куряче філе. Інгредієнти на смак солимо.
Печериці нарізаємо тонкими скибочками. Формуємо грибний шар.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою терки. Сирну заготівлю змішуємо з часниковим соусом, що залишився. Викладаємо зверху сирний шар.
Тісто, що залишилося, розкочуємо. Пластом закриваємо начинку. З'єднуємо краї. У центрі на поверхні піци робимо отвір, щоб під час випікання виходила пара.
Завантажуємо піцу в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин. Коли піца буде готова, вимикаємо духовку, відчиняємо дверцята. Залишаємо сільську піцу остигати в духовці.
Розрізаємо сільську піцу порціями та із задоволенням пригощаємося. Приємного та ситного перекушування!