Плов із перловки з куркою в мультиварці

За традицією плов готують із рису. Я ж пропоную зварити плов із перловки з куркою у мультиварці, який виходить дуже ситним, смачним та апетитним.

За традицією плов готують із рису. Але мають місце і альтернативні варіанти з використанням, наприклад, перлової крупи. Пропоную зварити плов із перловки з куркою у мультиварці, який виходить дуже ситним, смачним та апетитним. Для рецепту я взяла курячу грудку, але можна зрізати м'ясо з стегенець або гомілок. Ось подробиці приготування плову з перловки.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 500 г
  • Крупа перлова: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Приправа для плову: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Вода: 600 мл

Приготування

Підготуємо інгредієнти за списком. Очищаємо морквину та цибулю. Я використовувала готову приправу для плову, але можна взяти улюблені спеції (паприка, зіра, куркума).

Ретельно промиваємо перлову крупу. Перекладаємо її в миску і заливаємо окропом. Залишаємо перловку в такому положенні на 30 хвилин.

Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками. У чашу наливаємо олію. Включаємо програму смаження. Коли олія прогріється (прозвучить звуковий сигнал), викладаємо нарізку з курки та обсмажуємо її без кришки 7 хвилин. Додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини.

За допомогою терки подрібнюємо морквину. Морквину викладаємо в чашу мультиварки до інгредієнтів та продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини.

До обсмажених курячих шматочків та овочів всипаємо приправу для плову, сіль до смаку. Перемішуємо.

Перлову крупу відкидаємо на сито, щоб злити воду. Промиваємо ще раз. Викладаємо перловку у чашу мультиварки.

Вливаємо до інгредієнтів теплу кип'ячену воду.

Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо на екрані програму «гасіння». Час виставляємо на 1:00.

Смачний та ситний плов із перловки з куркою у мультиварці готовий. Всім смачного!