За традицією плов готують із рису. Але мають місце і альтернативні варіанти з використанням, наприклад, перлової крупи. Пропоную зварити плов із перловки з куркою у мультиварці, який виходить дуже ситним, смачним та апетитним. Для рецепту я взяла курячу грудку, але можна зрізати м'ясо з стегенець або гомілок. Ось подробиці приготування плову з перловки.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 500 г
- Крупа перлова: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Вода: 600 мл
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Очищаємо морквину та цибулю. Я використовувала готову приправу для плову, але можна взяти улюблені спеції (паприка, зіра, куркума).
Ретельно промиваємо перлову крупу. Перекладаємо її в миску і заливаємо окропом. Залишаємо перловку в такому положенні на 30 хвилин.
Курячі грудки нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо маленькими кубиками. У чашу наливаємо олію. Включаємо програму смаження. Коли олія прогріється (прозвучить звуковий сигнал), викладаємо нарізку з курки та обсмажуємо її без кришки 7 хвилин. Додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини.
За допомогою терки подрібнюємо морквину. Морквину викладаємо в чашу мультиварки до інгредієнтів та продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини.
До обсмажених курячих шматочків та овочів всипаємо приправу для плову, сіль до смаку. Перемішуємо.
Перлову крупу відкидаємо на сито, щоб злити воду. Промиваємо ще раз. Викладаємо перловку у чашу мультиварки.
Вливаємо до інгредієнтів теплу кип'ячену воду.
Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо на екрані програму «гасіння». Час виставляємо на 1:00.
Смачний та ситний плов із перловки з куркою у мультиварці готовий. Всім смачного!