Апетитний, смачний та смачний плов з куркою можна легко та без особливих кулінарних премудростей приготувати у мультиварці. Як курячий інгредієнт для плову я використовувала стегна. Щоб плов із куркою у мультиварці вийшов із насиченим смаком, я застосувала вже готову приправу, але можна взяти спеції і окремо. Підійде для такої страви з рисом шафран, куркума, сушений барбарис, суміш мелених перчиків. Така смачна страва з рису з куркою у мультиварці урізноманітнить вашу обідню трапезу.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 3 шт.
- Рис: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Вода: 450 мл
- Приправа для плову: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо для реалізації рецепту продукти за списком. Очищаємо овочі та ополіскуємо їх.
Зробимо овочеву заготовку для плову з куркою. Моркву нарізаємо у формі тонкої соломки. Цибулину подрібнюємо шматочками.
Курячі частини звільняємо від шкірки, видаляємо кістки. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
У чашу мультиварки наливаємо порцію олії. Завантажуємо в чашу подрібнені овочі та курячі шматочки. Ставимо програму «смаження», кришку не використовуємо. Спільно обсмажуємо інгредієнти протягом 15 хвилин. Періодично склад перемішуємо.
Тим часом промиємо потрібну кількість рису. Викладаємо рис у чашу мультиварки до обсмажених курячих шматочків та овочів.
Вміст на свій смак солимо, всипаємо приправу для плову. Вливаємо кип'ячену воду.
Встановлюємо програму "рис"/"плав". Мультиварку фіксуємо кришкою. Плов із куркою готуємо до закінчення програми (25 хвилин).
Апетитний та ситний плов з куркою готовий до подачі. Знімаємо пробу, приємного апетиту!