Приготувати смачний плов не складно, якщо скористатися мультиваркою. Щоб урізноманітнити смак традиційної страви з рису та м'яса, до складу інгредієнтів я додала чорнослив. Вийшла чудова ситна страва, яку можна запропонувати до обіднього застілля. Домашній плов з м'ясом та чорносливом у мультиварці я зробила зі свининою (підійде також курка, телятина).
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Чорнослив: 10-15 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Рис пропарений: 1 мультистакан
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Вода: 2,5 мультистакана
- Часник: 1 головка
Приготування
За списком візьмемо потрібні інгредієнти. Промиваємо м'якоть свинини, обтираємо м'ясо насухо паперовими рушниками. Очищаємо моркву та цибулю. Часник залишаємо повністю.
У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму «Спека». Свинину нарізаємо невеликими шматочками чи брусками. Викладаємо м'ясну нарізку в чашу та обсмажуємо протягом 10 хвилин без кришки. Періодично свинячі шматочки перемішуємо.
Морквину для плову нарізаємо середньою соломкою. Цибулю шаткуємо шматочками. Овочі перекладаємо у чашу до м'яса.
Продовжуємо обсмажувати м'ясо із овочами ще 5 хвилин. Іноді вміст перемішуємо.
Інгредієнти зверху рівномірно посипаємо пропареним рисом.
Рис з м'ясом та овочами приправляємо за смаком сіллю та чорним перчиком. Посипаємо приправою для плову. Додаємо заздалегідь промитий чорнослив без кісточок.
Інгредієнти заливаємо теплою кип'яченою водою. У центр встановлюємо голівку часнику.
Закриваємо мультиварку кришкою. Вибираємо на екрані програму «Плов» (я готувала в мультиварці Redmond). Якщо такої програми немає, встановіть програму «Гасіння». Готуємо плов 1 год.
Ситний та смачний плов з м'ясом та чорносливом готовий. Пригощайтеся, приємного апетиту!