Закуска, приготована за цим рецептом, обов'язково знайде своїх шанувальників! Основний інгредієнт – свіжі пружні помідори – доповнені нарізкою з кропу, часником. У такому складі помідори маринуються в пікантній заправці з оцту, гірчиці та олії. Смачні помідори мариновані по-італійськи урізноманітнюють святкове гуляння, так, і в будні вони будуть доречними до картопляного гарніру.
Інгредієнти
- Помідори: 500 г
- Часник: 3 часточки
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Гірчиця: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для маринування помідор швидко підготуємо продукти за списком. Ретельно промиваємо помідори та зелень. Очищаємо часникові зубчики. Маринувати краще у скляній ємності з кришкою.
Помідори нарізаємо у формі каблучок із товщиною приблизно 5-7 мм. Складаємо заготовку у миску.
До помідорної нарізки викладаємо посічений кріп.
Часникові скибочки подрібнюємо за допомогою спеціального преса або теркою. Часникову масу додаємо до решти інгредієнтів у мисці.
В окрему невелику миску вливаємо олію, оцет, кладемо гірчицю. Енергійно компоненти перемішуємо для отримання однорідної заправки консистенції.
Пікантну заправку, що вийшла, додаємо в помідорний склад.
Помідори на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перчиком. Перемішуємо інгредієнти. Миску з помідорною закускою забираємо маринуватися на півгодини в холодильник.
Смачна закуска готова! Подаємо помідори мариновані по-італійськи до столу, дегустуємо. Приємного перекушування!