Лічо з баклажанів на зиму

Серед моїх запасів завжди є лечо з баклажанів на зиму, приготування якого не потребує особливих зусиль. Його рецептом я і поділюся з вами.

У моєму кулінарному блокноті є свої рецепти-улюбленці. До таких я відношу і заготовки з баклажанів. Серед моїх запасів завжди є лечо з баклажанів на зиму, приготування якого не потребує особливих зусиль. Інгредієнти лише нарізаються і гасять разом.

Простий покроковий рецепт лечо з баклажанів на зиму, я впевнена, освоїть будь-яка господиня, а результат ваших старань буде оцінений на найвищу оцінку.

Інгредієнти

  • Баклажан: 500 г
  • Помідори: 300 г
  • Солодкий болгарський перець: 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Для лечо готуємо овочі та спеції. Добре промиваємо баклажани, помідори, перець. Очищаємо цибулину та часникові зубки від лушпиння.

У баклажан зрізаємо хвостики. Нарізаємо баклажани у формі брусків чи кубиків. Заготівлю з баклажан трохи присипаємо сіллю, миску струшуємо. Так ми позбудемося гіркоти.

У каструлю вливаємо олію. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Нарізку перекладаємо в олію. Починаємо гасіння.

Помідори подрібнюємо теркою або блендером. Переливаємо масу з помідорів у каструлю.

Солодкий болгарський перець нарізаємо для лечо смужками. Перекладаємо заготовку до решти інгредієнтів у каструлю.

Доповнюємо інгредієнти нарізкою із баклажанів.

Додаємо до овочевої заготівлі цукровий пісок, сіль на свій смак, потовчений часник. Кидаємо чорного меленого перчика.

Наше овочеве лечо з баклажанами томимо на помірному вогні під кришкою протягом 30 хвилин після закипання. Наприкінці вливаємо оцет.

Готове лечо з овочами та баклажанами розподіляємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо банки із заготівлею верх дном, накидаємо на них теплу ковдру та остуджуємо так повністю. Потім зберігаємо лечо з баклажанів у прохолодній коморі!

Наше лечо готове, приємного апетиту!