Пряна курочка в апельсинах

Якщо вам подобаються страви з курки, то приготуйте апетитну та пряну страву за цим рецептом. Така пряна курочка в апельсинах виходить соковитою та смачною.

Якщо вам подобаються страви з курки, і намічається застілля, то приготуйте апетитну та пряну страву для своїх гостей та домочадців за цим рецептом. Я пропоную вам замочити шматочки курки в пряному маринаді з апельсинів з додаванням мелених спецій, соєвого соусу та часнику, а потім запекти. Така пряна курочка в апельсинах виходить соковитою та смачною. Для рецепту можна використовувати шматочки рубаної курки або її окремі частини – стегенця, стегна, гомілки. Я використовувала курячі стегна.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 800 г
  • Апельсин: 2 шт.
  • Соус соєвий: 30 мл
  • Часник: 2 зубчики
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Імбир мелений: 1/3 ч. ложки
  • Куркума: 1/3 ч. ложки
  • Карі: 1/3 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка

Приготування

Для рецепту візьмемо інгредієнти за переліком.

З одного апельсина вичавлюємо сік. Переливаємо апельсиновий сік у об'ємну миску. Вливаємо до нього соєвий соус, перемішуємо.

Посипаємо далі в миску мелений імбир, паприку, куркуму, каррі, чорний перець. Часник подрібнюємо пресом.

Склад маринаду ретельно перемішуємо, скориставшись звичайною вилкою.

Курячі стегна промиваємо, обсушуємо паперовим рушником. Кожну курячу частину натираємо сіллю до смаку. Поміщаємо стегна апельсиновий маринад. Маринуємо курячі частини протягом 1,5 години (3-4 рази стегна переверніть).

Апельсин, що залишився, розрізаємо у формі напівкілець. Форму для запікання змащуємо оливковою олією. Половину апельсинових напівкілець викладаємо на дно форми.

Замариновані курячі частини поміщаємо у форму для запікання. Додаємо нарізку, що залишилася, з апельсинів. Вливаємо маринад.

Форму накриваємо харчовою фольгою. Завантажуємо форму в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо курочку у два етапи – 40 хвилин під фольгою і 15 хвилин без фольги.

Апетитна пряна курочка, запечена з апельсинами в духовці, готова. Приємного всім перекушування!