До новорічних посиденьок із чашкою чаю пропоную спекти апетитний та смачний пиріг із листкового тіста. Для начинки я взяла густий джем, підійде шоколадна паста або варення. Гарний пиріг із листкового тіста «Ялинка» сподобається і дорослим, і дітлахам. Заздалегідь дістаньте тісто з морозилки, щоб до моменту реалізації рецепту воно стало м'яким.
Інгредієнти
- Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
- Варення: 3 ст. ложки (або джем)
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Кунжут: 1 ч. ложка
Приготування
За списком візьмемо потрібні продукти. Відокремлюємо жовток від білка. Для розкочування тесту потрібно також трохи борошна.
На стіл висипаємо трохи борошна. Пласти тесту розгортаємо трохи в одному напрямку. Кожен пласт вирізаємо у формі трикутника, схожого на ялинку.
Одну заготовку перекладаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Змащуємо заготовку тонким шаром джему.
Солодку начинку закриваємо другим пластом тіста. З боків робимо надрізи, орієнтуючись на фото.
А тепер беремося за смужку і прокручуємо її навколо себе 2 рази донизу заготівлі. Також чинимо з іншими смужками. З тесту, що залишився, вирізаємо зірку, кріпимо її вгорі ялинки.
Жовток збиваємо вилкою і сумішшю, що отримала, змащуємо поверхню пирога. Посипаємо його кунжутом (можна білим та чорним).
Завантажуємо лист із заготівлею листкового пирога в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Новорічний пиріг із листкового тіста у формі ялинки готовий. Смачного!