Якщо в холодильнику є заморожені яблука, які ви припасли з осені, то саме час приготувати з них апетитний домашній пиріг. Тісто для такого пирога пропоную замісити на кефірі. На виході виходить чудовий ароматний пиріг із замороженими яблуками, який урізноманітнить посиденьки за столом із чаєм.
Для тесту
- Кефір: 150 мл
- Борошно пшеничне: 350 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Для начинки
- Заморожена яблучна нарізка: 400 г
- Цукор: 2 ст. ложки
Додатково
- Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування пирога)
Приготування
Підготуємо для рецепту домашнього пирога з яблуками інгредієнти за списком. Кефір необхідно трохи прогріти у каструльці.
Перш ніж приступити до замішування тіста, підготуємо начинку. Заморожену нарізку з яблук перекладаємо в друшляк і обдаємо окропом. Вода має повністю стекти.
Поки яблука розморожуються, зробимо тісто. У миску наливаємо теплий кефір. Додаємо до нього цукровий пісок, порцію солі та соду.
Далі в кефір вливаємо олію і розбиваємо куряче яйце. Інгредієнти перемішуємо ручним віночком до одержання однорідного складу.
До складу, який у нас вийшов, невеликими порціями просіюємо борошно пшеничне.
Борошно втручаємо в склад кефіру, поступово збираючи в грудку. Коли перемішувати інгредієнти в мисці буде незручно, переносимо процес на стіл. Замішуємо тісто, яке виходить в міру м'яким і не липне до долоні.
Тесто, що вийшло, для пирога на кефірі ділимо на 2 нерівних шматка. Більший за розміром шматок тіста розгортаємо в круглий пласт, який одразу укладаємо на деко. Рекомендується деко застелити пергаментом. На основу пирога укладаємо яблучну нарізку. Зверху присипаємо начинку цукровим піском. Кількість солодкого інгредієнта – на ваш розсуд, орієнтуйтесь на смак та сорт заморожених яблук.
Розкочуємо частину тіста, що залишилася. Накриваємо начинку, скріплюємо на власний розсуд краю. Збиваємо в склянці яйце і сумішшю, що вийшла, змащуємо поверхню пирога.
Завантажуємо пиріг у прогріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Чекаємо, поки пиріг охолоне, накривши його тканим рушником. Розрізаємо пиріг на порції та подаємо з чашкою ароматного чаю. Приємного та солодкого всім перекушування!