Пишні оладки на кефірі

Домашні оладки на кефірі – найкращий варіант для ранкового перекушування. Пропонуємо вам зробити пишні оладки на основі кефіру. Для рецепту також знадобиться борошно, яйце, спеції та масло для смаження. Щоб оладки на кефірі справді вийшли пишними і потім не здувались, потрібно знати маленькі кулінарні хитрощі.

Домашні оладки на кефірі – найкращий варіант для ранкового перекушування. Пропонуємо вам зробити пишні оладки на основі кефіру. Для рецепту також знадобиться борошно, яйце, спеції та масло для смаження. Щоб оладки на кефірі справді вийшли пишними і потім не здувались, потрібно знати маленькі кулінарні хитрощі.

Готові оладки мають і привабливий зовнішній вигляд, ніжну пористу структуру, і відмінні смакові властивості. Подавати до столу можна зі сметаною або солодкими доповненнями: джемом, медом, варенням.

Використовуючи наш рецепт приготування апетитних оладок на кефірі, ви зможете порадувати близьких ситним сніданком.

Інгредієнти

  • Кефір: 250 мл
  • Цукор: 3 столові л.
  • Сіль: 1 щіпка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Сода харчова: 0,5 чайна л.
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Зверніть увагу, що кількість цукрового піску можна варіювати у більший чи менший бік. Для смакових якостей майбутніх оладок можна використовувати ванілін чи корицю.

У миску, що підходить для замісу тіста, вбиваємо куряче яйце. Посипаємо до нього цукор і щіпку солі.

Беремо віночок, щоб інгредієнти у мисці збити. У результаті одержуємо солодку однорідну масу.

Тепер потрібно влити кефір. Увага: кефір обов'язково має бути теплим. Молочний продукт переливаємо в каструльку, додаємо трохи води (буквально 40 мл). Доводимо кефір до теплого стану, перемішуючи його. Теплий кефір вливаємо у солодку яєчну масу.

Перемішавши інгредієнти в мисці, додаємо в рідину, що вийшла, просіяне борошно.

Борошно відразу втручаємо в рідину, в результаті отримуємо густе тісто (як добротна сметана).

Не думайте, що ми забули про соду. Ще один кулінарний лайфхак: соду додаємо до вже готового тіста. Перемішуємо знову, тісто для оладок готове.

Оптимально на сковороді прогріваємо олію для випікання пишних оладок. Тісто викладаємо столовою ложкою.

Смажимо оладки, перевертаючи з одного боку на іншу буквально через 1,5 хвилини. Рекомендується під час смаження сковороду накрити кришкою.

Надлишки жиру з оладок на кефірі легко видалити, переклавши їх зі сковороди на серветки або паперові рушники.

Пригощаємось на здоров'я апетитними оладками!