До обідньої трапези пропоную зварити на м'ясному бульйоні смачний розсольник. Зазвичай готують розсольник з перловкою, а я пропоную альтернативний варіант — з рисом, доповнивши його малосольними чи солоними огірками. Виходить розсольник з рисом та огірками наваристим, ситним та апетитним. Для приготування у мене був курячий бульйон, можна також використовувати відвар на свинині, яловичині, індичці.
Інгредієнти
- М'ясний бульйон: 1,7 л
- Картопля: 2 шт.
- Рис: 3 ст. ложки з гіркою
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Огірок маринований: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: за смаком
Приготування
Щоб зварити розсольник з рисом та огірками, підготуємо потрібні продукти. Бульйон доводимо до кипіння. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Промиваємо рис.
Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, перекладаємо в киплячий м'ясний бульйон і варимо 5 хвилин.
Переправляємо в каструлю до картопля промитий рис, відразу перемішуємо. Варимо далі рис із картоплею разом 15 хвилин.
Підготуємо овочеву засмажку для розсольника разом із томатною пастою. Цибулю нарізаємо маленькими шматочками, морквину крупно натираємо.
Овочі перекладаємо на сковороду, в якій розігріта олія. Періодично перемішуючи, пасеруємо морквину із цибулею 5 хвилин. Потім додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 2-3 хвилини.
Маринований огірок нарізаємо соломкою, додаємо до овочів, томимо кілька хвилин.
Овочеву заготівлю зі сковороди перекладаємо в каструлю, де вже готовий рис і картопля. Перемішуємо, варимо розсольник ще 5-7 хвилин.
Наприкінці приготування розсольник з рисом та огірками приправляємо на свій смак спеціями. Шинкуємо свіжу зелень і перекладаємо в суп.
Смачний розсольник з рисом та огірками розливаємо по тарілках. Всім смачного!