Для пісного меню пропоную зробити смачний рис з овочевою мексиканською сумішшю на сковороді, який, до речі, підійде і тим, хто стежить за своєю фігурою. Рис використовується пропарений довгозерний. Овочева мексиканська суміш є замороженим складом з подрібненої моркви і перцю, стручкової квасолі, горошку і кукурудзи. Такою стравою можна урізноманітнити вечерю.
Інгредієнти
- Рис пропарений: 150 г
- Мексиканська овочева суміш: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо продукти для приготування рису. Очищаємо цибулю.
Довгозерний рис промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю. Заливаємо рис водою (на склянку рису потрібно 2 склянки рідини). Після того, як рис закипить, варимо його 10-15 хвилин, іноді перемішуємо.
Цибулю подрібнюємо тонкими півкільцями. У сковороду вливаємо олію і прогріваємо її. Викладаємо цибульну нарізку, пасеруємо 3 хвилини.
Доповнюємо пасеровану цибулю на сковороді замороженими овочами.
Овочевий склад перемішуємо. Обсмажуємо разом 5 або 7 хвилин.
На сковороду перекладаємо зварений рис.
Інгредієнти на свій смак солимо, приправляємо чорним меленим перцем.
Рис перемішуємо із овочами. Томимо інгредієнти ще протягом 2 хвилин.
Смачна та корисна страва з рису та замороженої овочевої суміші готова, пригощайтеся!