Салат із моркви на зиму

Оригінальний салат із моркви на зиму разом із помідорами нагадує по консистенції овочеву ікру. Добре подавати як гарнір до основних страв.

Для любителів простих і ситних салатів на зиму пропоную оригінальну заготовку з моркви та помідорів. Оригінальний салат із моркви на зиму разом із помідорами нагадує по консистенції овочеву ікру. Добре подавати морквяний салат як гарнір до основних страв або як намазку на хлібні скибочки.

Даний покроковий рецепт салату з моркви на зиму не вимагає багато продуктових витрат, а його смак та зовнішній вигляд обов'язково порадує вас за столом.

Інгредієнти

  • Морква: 500 г
  • Помідори: 750 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Цукор: 2,5 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Оцет 9%: 0,5 ст. ложки
  • Часник: 1 зубчик

Приготування

Для рецепту беремо інгредієнти за списком. Очищаємо моркву, промиваємо помідори.

Помідори та морквину для салату нарізаємо невеликими частинами.

Заготівлю з помідорів та моркви по черзі поміщаємо у чашу м'ясорубки для подрібнення. Можна взяти для подрібнення блендер.

До маси з моркви і помідорів, що вийшла, підсипаємо цукровий пісок і сіль у потрібній кількості. Вливаємо порцію олії.

Проварюємо салат протягом 1 години, періодично перемішуючи його.

Приготування добігає кінця. До складу морквяного салату додаємо часник, пропущений через прес або подрібнений теркою. Вливаємо столовий оцет. Перемішуємо інгредієнти та проварюємо ще 5 або 7 хвилин.

Ніжний салат з моркви і помідорів, що вийшов, розподіляємо по підготовлених стерилізованих баночках. Тару закриваємо кришками. Після того, як скло охолоне, заготовку відправляємо для зберігання у прохолодне місце.

Гарних вам заготовок!