Різані огірки з томатною пастою

Заготівлі на зиму з огірків, безперечно, мають попит. Пропоную вам зробити смачні різані огірки з томатною пастою, які чудово впишуться у будь-яке меню.

Заготівлі на зиму з огірків, безперечно, мають попит. Пропоную вам зробити смачні різані огірки з томатною пастою, які чудово впишуться у будь-яке меню. Такий апетитний різносол можна і на святковий стіл запропонувати, і буденний раціон із ним буде різноманітнішим. Зберігати такі огірочки можна за умов квартири за кімнатної температури. Огірки вибирайте середні, без великого насіння.

Для приготування потрібно баночка об'ємом 800 мл. Тару обов'язково потрібно простерилізувати, а кришку прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 0,5 кг
  • Часник: 2 зубчики
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець горошком: 4-5 шт.
  • Паста томатна: 70 г
  • Вода: 300 мл
  • Сіль: 15 г
  • Цукор: 25 г
  • Кислота лимонна: 1/4 ч. ложки

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Огірки ретельно промиваємо, зрізаємо кінці. Очищаємо часникові зубки.

Кладемо в стерилізовану банку лавровий листок, кидаємо горошини чорного перцю, додаємо часточки.

Огірочки нарізаємо кільцями завтовшки близько 2-2,5 див.

Вміст у банку заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою. Залишаємо огірки у такому положенні на 5 хвилин. Потім воду зливаємо. Знову заливаємо огірки окропом, процедуру повторюємо 1 раз.

У невелику каструльку кладемо томатну пасту. Засипаємо сіль та цукровий пісок. Додаємо лимонну кислоту. Заливаємо інгредієнти водою та доводимо на вогні до кипіння.

Томатну заливку виливаємо у банку.

Банку з огірками у томатній заливці фіксуємо кришкою. Ставимо банку на кришку і накидаємо на заготівлю ковдру (плед). Повністю остуджуємо.

Приємного для всіх апетиту!