Салат мімозу залишається затребуваною стравою і сьогодні, незважаючи на безліч нових рецептів страв і для святкового столу, і для повсякденного раціону. Різноманітні варіації готування цього листкового салату дозволяють класичний склад страви доповнювати іншими відповідними інгредієнтами. Наприклад, можна використовувати для виготовлення сир твердих сортів. Смачний салат мімоза з сиром – чудова страва закуски в будь-якому меню. Нескладний покроковий рецепт салату мімоза з сиром стане в нагоді початківцям хазяйкам.
Інгредієнти
- Риба консервована: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цибуля червона: 1 шт.
- Майонез: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо потрібні інгредієнти. Попередньо відварюємо картоплю, моркву та яйця. Для викладання салату можна використовувати креманки або кулінарне кільце.
На терці подрібнюємо картоплю. Цей інгредієнт – перший шар салату. Змащуємо трохи майонезом цей шар.
На ряд із картоплі поміщаємо подрібнену шматочками цибулю. Знову промазуємо майонезом.
На цибульний шар викладаємо стружку із сиру та майонез зверху.
Рибні шматочки розминаємо вилкою. Формуємо рибний шар.
Закриваємо рибний шар натертими білками, змащеними майонезом.
Натираємо моркву, поміщаємо її наступним рядом. Покриваємо майонезом.
За традицією формування салату завершуємо натертими жовтками.
Листковий салат перед подачею рекомендується потримати в холодильнику для просочення. Пригощайтеся на здоров'я, приємного перекушування!