Салат Ніжинський з огірків на зиму

Поповніть свої різносоли з овочів апетитним салатом з огірків та цибулі. Смачний салат «Ніжинський» із огірків на зиму чудово впишеться в обіднє меню.

Поповніть свої різносоли з овочів апетитним салатом з огірків та цибулі. Смачний салат «Ніжинський» із огірків на зиму чудово впишеться в обіднє меню. Така заготівля чудово доповнить основні страви з м'яса чи риби. Добре подавати огірковий салат до картоплі або каші. Салат просто готується, впорається навіть хазяйка-початківець.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Цибуля ріпчаста: 750 г
  • Оцет 9%: 50 мл
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Перець запашний горошком: 10 шт.

Приготування

Підготуємо за списком овочі, відміряємо у зазначеній кількості спеції. У мене в результаті вийшло 2 баночки по 700 мл готового салату. До речі, банки потрібно буде ретельно промити, а потім стерилізувати їх разом із кришками. Мені зручно стерилізувати банки над парою, а дахи кип'ятити.

Промиваємо огірки, зрізаємо хвостики у плодів. Нарізаємо огірки кільцями.

Очищаємо від лушпиння цибулю. Подрібнюємо цибулю для салату у формі напівкілець. Перекладаємо цибульну нарізку до огірків.

Заготовку з цибулі та огірків посипаємо цукровим піском та сіллю. Добре перемішуємо. Залишаємо миску із вмістом на 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час виділиться сік.

Салат перекладаємо у каструлю, яку ставимо на плиту. При середньому нагріванні доводимо салат до кипіння. Варимо періодично перемішуючи, 10 хвилин.

У салат кидаємо запашний перець горошком. Вливаємо столовий оцет і олію. Перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини.

Огірковий салат перекладаємо у підготовлені банки.

Загортаємо банки кришками. Банки перевертаємо верх дном. Накидаємо на банки ковдру (плед, рушник) і повністю остуджуємо.

Салат «Ніжинський» рекомендується зберігати у прохолодному місці. Вдалих вам заготовок на зиму!