Маринована морква з часником

Морквину використовують не лише як додатковий інгредієнт у стравах, а й як самостійну закуску. Пропоную вам зробити мариновану моркву з часником.

Морквина – звичний інгредієнт у запасниках будь-якої господині. Як правило, цим інгредієнтом доповнюють основні страви – супи, печеня, підливи, тушковані страви. Але і як самостійна закуска морква хороша! Пропоную вам зробити мариновану моркву разом із часником. До речі, морквина та часникові зубки – це чудовий гастрономічний «союз». Майте на увазі, що маринована морква з часником за запропонованою рецептурою зберігається в холодильнику не більше місяця.

Інгредієнти

  • Морква: 500 г
  • Часник: 200 г
  • Вода: 1 л
  • Цукор: 40 г
  • Сіль: 40 г
  • Оцет 9%: 100 мл
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 25 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 6 шт.

Приготування

Беремо продукти за списком. Кількість можна збільшити чи зменшити пропорційно. Промиваємо моркву і очищаємо її зручним способом (ножем або овочечисткою). Головку часнику розбираємо на зубки, які відразу очищаємо від лушпиння.

Очищену морквину для маринування нарізаємо у формі кругляшою товщиною півсантиметра.

Підготовлені часникові зубки розрізаємо на 2 або більше частин, залежно від розміру.

Заготівлю із подрібненої моркви укладаємо в чисті банки, чергуючи з часником.

У каструлю невеликого об'єму вливаємо воду і кип'ятимо з додаванням цукрового піску і солі. У процесі завантажуємо в маринад лаврушку, горошки перцю та гвоздику. Кип'ятимо маринад 10 хвилин, потім з вогню знімаємо та вливаємо столовий оцет.

Нарізку з моркви та часнику в банці заливаємо приготованим пікантним маринадом. Банки фіксуємо кришками і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Знімати пробу можна вже наступного дня!

Смачна морква, маринована з часниковими зубками, готова! Приємної дегустації!