Салат Тіффані, виготовлений з відвареного курячого філе, має привабливий зовнішній вигляд. Я впевнена, що серед ваших гостей цей салат отримає найвищу оцінку. Апетитний салат Тіффані з виноградом і куркою довго не завітрюється, до того ж він виходить соковитим і смачним.
Інгредієнти
- Виноград: 100 г (без кісточок)
- Філе куряче: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Яблуко: 0,5 шт.
- Сир твердий: 50 г
- Горіх грецький (ядра): 1 жменя
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту відварюємо куряче філе, в трохи підсоленій воді. Готове куряче м'ясо остудити. Відварити потрібно яйце, а потім опустити його в холодну воду. Яйце звільнити від шкаралупи. Ретельно промити виноград та яблуко.
На плоску тарілку встановлюємо кільце сервіровки. Перший ряд нашого салату – подрібнене кубиком куряче філе. Укладаємо курячу нарізку, солимо її і перчимо. Майонезом робимо поверх тонку сіточку.
Наступний шар салату буде з волоських горіхів. Але спочатку горіхи потрібно порубати дрібними шматочками.
Яблуко очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками, які викладаємо поверх шару з горіхів. Яблучний шар також покриваємо майонезом.
Натираємо дрібно куряче яйце. Викладаємо шар і змащуємо його майонезом.
Твердий сир подрібнюємо теркою. Викладаємо шар із сирної стружки.
Завершуємо формування листкового салату поруч із винограду. Кожну виноградинку розрізаємо навпіл та красиво укладаємо.
Приготовлений салат спочатку відправляємо в холодильник, щоб він достатньо просочився. Верх салату накриваємо плівкою. Смачний та соковитий салат Тіффані з виноградом та куркою приготовлений, смачного вам перекушування!