З кабачків можна зробити на зиму найрізноманітніші заготівлі, серед яких популярністю, безперечно, користуються салати. Пропоную з кабачків приготувати овочевий салат разом із цибулею, помідорами, морквою. Домашній салат з кабачків, помідорів та моркви на зиму виходить соковитим, смачним, апетитним. На стіл заготовку можна поставити разом із картоплею або будь-яким іншим гарніром.
Кількість овочів розрахована приблизно на 0,6 л заготівлі. Вага інгредієнтів – в очищеному вигляді. Скляні ємності для зберігання обов'язково потрібно простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити 3 хвилини у воді.
Інгредієнти
- Кабачок: 500 г
- Помідори: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 100 г
- Морква: 100 г
- Сіль: 0,5 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 50 мл
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Щоб зробити на зиму салат із кабачків, підготуємо вказані інгредієнти. Овочі очищаємо. Готувати можна в глибокій сковороді, казані, каструлі.
Почнемо подрібнення інгредієнтів для салату на зиму із кабачків. Очищені кабачки без насіння нарізаємо у формі невеликих кубиків.
Морквину нарізаємо тонкими півкільцями або чверть кільцями (залежно від розміру плода).
На черзі — цибуля. Шинкуємо його півкільцями або чверть кільцями. Заготівлю з цибулі перекладаємо до решти інгредієнтів салату.
Перш ніж подрібнити помідор, на 5 хвилин заливаємо його окропом. Потім обдаємо крижаною водою і легко знімаємо шкірку. Помідор нарізаємо кубиками, додаємо до решти інгредієнтів салату.
В овочевий склад вливаємо олію, всипаємо цукровий пісок і сіль. Перемішуємо.
Коли овочевий салат закипить, зменшуємо вогонь, гасимо 20-25 хвилин під кришкою. Іноді салат з кабачків з помідорами та морквиною перемішуємо.
Наприкінці приготування салат вливаємо порцію столового оцту. Перемішуємо. Гасимо ще пару хвилин.
Відразу гарячий салат з кабачками перекладаємо в банки та закупорюємо. Заготівлю ставимо на кришки та накидаємо на банки ковдру (плед, шаль). Коли банку з салатом охолоне (зазвичай потрібна доба), для зберігання ставимо її в прохолодне місце. Смачного!