Томатний сік з мякоттю на зиму

Готуємо на зиму запаси смачного домашнього томатного соку! Погодьтеся, сік, приготовлений своїми руками завжди смачніший і корисніший за магазинні аналоги.

Томатний сік – напій, який має достатню кількість шанувальників. Домашній сік із помідорів просто і легко можна приготувати самостійно. Цей покроковий рецепт томатного соку з м'якоттю на зиму не потребує багато часу. Результат порадує всіх без винятку, адже такий напій виходить на 100% натуральним, а значить корисним та якісним. Смачний томатний сік з м'якоттю на зиму – чудова заготівля, яка має бути у ваших запасниках!

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для рецепту томатного соку підбираємо незіпсовані помідори, промиваємо їх. Беремо необхідну кількість солоної спеції.

Помідори потрібно буде очистити від шкірки. Для цієї процедури робимо кожному помідорі надріз на верхівці плода.

Томати з хрестоподібними надрізами заливаємо окропом. Потім перекладаємо їх у друшляк під холодну воду.

Очищаємо томати від шкірки. Кожну помідорку нарізаємо на 2 чи 4 частини.

Нарізку із помідорів відправляємо в чашу м'ясорубки для подрібнення.

До томатної маси, що вийшла, кидаємо сіль.

Помідорну суміш проварюємо, періодично помішуючи протягом 15-20 хвилин. У процесі поверхні утворюється піна, яку треба видаляти.

Томатний сік з м'якоттю переливаємо гарячим у заздалегідь стерилізовані банки, які закриваємо ключем або гвинтовими кришками. Остуджуємо, а потім зберігаємо в холодному місці.

Смачна вам дегустація!