Салат з куркою, ананасом та маринованою цибулею

Салати з куркою є, мабуть, найпоширенішими та найвідомішими. Салат з куркою, ананасом та маринованою цибулею – чудова страва для святкового столу.

Салати з куркою є, мабуть, найпоширенішими та найвідомішими. Куряче м'ясо блискуче поєднується з багатьма інгредієнтами, наприклад, з консервованими ананасами. Доповнимо курятину та шматочки ананасу подрібненим сиром і замаринованою цибулею, щоб отримати цікавий за смаковими якостями салат. Подібний салат з куркою, ананасом і маринованою цибулею — чудова страва для святкових вечірок.

Інгредієнти

  • Куряче філе – варене: 200 г
  • Ананас консервований: 200 г
  • Сир твердий: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 100 мл (гаряча)
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для приготування салату. Куряче філе відварюємо заздалегідь у трохи присоленій воді, потім охолоджуємо. Очищаємо цибулину.

На обробну поверхню кладемо цибулину і подрібнюємо її у формі тонких напівкілець. Кип'ячену воду з'єднуємо з укусом та цукром, ретельно перемішуємо. Цибулеву нарізку заливаємо маринадом. Цибулю маринуємо протягом півгодини.

Поки цибуля маринується, заготовимо решту інгредієнтів салату. Відварену курятину подрібнюємо невеликим кубиком. Перекладаємо курячі шматочки в миску.

Доповнюємо курячі кубики консервованим ананасом, нарізаним шматочками.

Сир подрібнюємо за допомогою терки. Вибираємо бік із великими осередками.

Додаємо замариновані півкільця цибулі (тільки обов'язково їх відіжміть).

Склад салату перчимо, присолюємо до смаку, викладаємо майонез.

Компоненти салатної страви між собою перемішуємо.

Якщо є бажання, можна подачу курячого салату з ананасами та цибулею урізноманітнити гранатовими зернами або нарізкою із зелені.

Смачного всім перекушування!