Салат з куркою, грибами та сиром

Куряче м'ясо, що добре поєднується з багатьма продуктами, широко використовують для приготування різноманітних салатів. Їх готують зі свіжими та відвареними овочами, руколою, листям салату, фруктами, грибами, консервованими горошком, квасолею та кукурудзою з додаванням сиру, зерен гранату, маслин та оливок. Варіантів приготування безліч.

Куряче м'ясо, що добре поєднується з багатьма продуктами, широко використовують для приготування різноманітних салатів. Їх готують зі свіжими та відвареними овочами, руколою, листям салату, фруктами, грибами, консервованими горошком, квасолею та кукурудзою з додаванням сиру, зерен гранату, маслин та оливок. Варіантів приготування безліч. Салати можуть бути легкими із заправками на основі рослинної олії та ситними зі сметаною або майонезом. Дуже ситним, простим у приготуванні та ароматним салат виходить з відвареною курячою грудкою, обсмаженими печерицями та цибулею. Салатик стає густим через додавання дрібно натертого твердого сиру, а ароматним за рахунок додавання подрібненого часнику. Такому салату можна надати будь-яку форму, прикрасити та подати на святковий стіл. Наприклад, можна сформувати із салату конус, обкласти його гілочками кропу, зверху на зубочистці закріпити зірку з моркви та вийде салат на Новорічний стіл у вигляді ялинки.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 400 грам
  • Печериці: 300 грам
  • Цибуля ріпчаста: 1 штука
  • Твердий сир (Тільзітер): 100 грам
  • Часник: 2 великі часточки
  • Майонез: 5 столових ложок
  • Олія рослинна: 3 столові ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Філе курячої грудки промиваємо та відправляємо у гарячу воду в каструлю. Додаємо сіль, за бажанням воду можна доповнити лавровим листом і горошками запашного перцю. Варимо філе на повільному вогні після закипання близько 30 хвилин, потім виймаємо з бульйону і остудити. Для такого салату філе курки можна запекти в духовці. Тоді посипаємо його сіллю, спеціями, загортаємо у фольгу та запікаємо при 200 градусах 35 хвилин.

Поки вариться курка, капелюшки печериць очищаємо від верхньої плівки. Піддаємо плівку ножем у ніжки і вільно прибираємо. Ніжки зіскоблюємо ножем та оновлюємо зріз. Якщо для приготування використовуємо невеликі грибочки, їх просто промиваємо або протираємо вологою губкою.

Цибулю дрібно нарізаємо, викладаємо в сковороду в олію і смажимо на середній температурі, помішуючи, близько 5 хвилин до золотистого кольору.

Підготовлені печериці розрізаємо навпіл, зрізаємо ніжки та нарізаємо капелюшки на тонкі скибочки. Ніжки нарізаємо на невеликі шматочки. Все відправляємо в сковороду до обсмаженої цибулі, перемішуємо, накриваємо і готуємо, помішуючи близько 7 хвилин. Скибочки грибів повинні зменшитися в обсязі і злегка зарум'янитися. Наприкінці приготування посипаємо сіллю та меленим перцем. Виймаємо із сковороди та остуджуємо.

Підготовлене куряче філе пальцями ділимо на середні шматки та поділяємо їх по волокнах. Викладаємо в миску.

Обсмажені грибки, що остигли, з цибулею викладаємо на курку.

Твердий сир Тільзітер або інший твердий сир до смаку дрібно натираємо і викладаємо на гриби. Обов'язково натираємо сир дрібно, він змішається з майонезом, іншими інгредієнтами, зробить салат дуже ароматним із насиченим сирним смаком та густим.

Додаємо зверху майонез, мелений чорний перець та пропущені через прес часточки часнику. Дуже добре перемішуємо і смачний салат із куркою готовий. Наполягаємо щонайменше 30 хвилин у холодильнику.

Охолоджений салат із куркою та грибами переносимо в салатник або розкладаємо на порційні невеликі тарілочки, прикрашаємо зеленню та одразу подаємо на стіл.