Салат з макаронами, мідіями, шпинатом та огірками

Макарони — класична швидка вечеря дуже зайнятих людей. У цьому покроковому рецепті я розповім, як приготувати смачний і корисний салат з макаронами. Раніше макарони подавали з м'ясною підливою, то тепер відварюють до м'якості «аль денте» і змішують із морепродуктами та шпинатним листям.

Макарони — класична швидка вечеря дуже зайнятих людей. У цьому покроковому рецепті я розповім, як приготувати смачний і корисний салат з макаронами. Раніше макарони подавали з м'ясною підливою, то тепер відварюють до м'якості «аль денте» і змішують із морепродуктами та шпинатним листям. Великі макарони-черепашки стають особливо смачними, коли їх рясно посипають насінням льону. Лимонний сік створює легкий кислуватий акцент і допомагає розкритися смаку італійських трав. Смажені мідії легко замінюють звичне м'ясо, при цьому корисність страви тільки збільшується.

Інгредієнти

  • Макарони: 200 г (черепашки)
  • Мідії: 150 г
  • Шпинат: 1 пучок
  • Огірки мариновані: 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сік лимонний: 1,5 ч. ложка
  • Олія соняшникова: 4-5 ст. ложок
  • Насіння льону: 1-2 ч. ложки
  • Суміш італійських трав: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

У салат з макаронами кладуть маленькі хрусткі огірки, за розмірами наближені до корнішонів. Щоб макарони-черепашки не розварилися, використовують фігурні вироби з цільнозернового борошна або твердих сортів пшениці.

Мідії розморожують, промивають, викладають на сковорідку. Для обсмажування вистачить двох столових ложок олії. Мідії просмажують на середньому вогні, поки вони вберуть все масло зі сковорідки.

Макарони-черепашки варять у солоній воді, орієнтуючись на час, вказаний на упаковці.

Зливши воду, макарони відразу перемішують із смаженими мідіями.

Порізаний шпинат смажать 2 хвилини на олії. Беруть 2-3 столові ложки олії, потім його виливають у салат разом із обсмаженим шпинатом.

Цибулю ріжуть тонкими півкільцями.

Гострі мариновані огірки ріжуть кубиками.

Посипають салат насінням льону.

Видавлюють лимонний сік.

Кладають половинку чайної ложки солі та мелені італійські трави. Пробують салат, при необхідності додають сіль.

Салат витримують при кімнатній температурі 10-15 хвилин, щоб макарони вбрали смак лимонного соку і мелених спецій.","position":11,"name":"

Для свіжоприготовленого салату оптимальною буде кімнатна температура. Якщо салату доведеться постояти добу в холодильнику, то при подачі його можна злегка розігріти на сухій сковороді.