Для вас, любі господині, я пропоную чудову заготівлю для холодного сезону. Ось покроковий рецепт салату з морквою та болгарським перцем на зиму, який просто готується, а виходить смачним та ароматним. Такий салат з морквою та болгарським перцем на зиму можна запропонувати до столу як пікантну закуску до м'ясних страв та інших страв. Заготівля чудово поєднується з різноманітними гарнірами.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 200 г
- Морква: 400 г
- Цибуля фіолетова: 2 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 2 ст. ложки
- Паприка мелена: за смаком
Приготування
Згідно із запропонованим списком, беремо продукти для заготівлі на зиму. Овочі очищаємо.
Для подрібнення моркви беремо тертку із великими поділами. Морквяну стружку перекладаємо в об'ємну чашку.
На черзі — цибуля. Його для зимової заготівлі подрібнюємо у формі напівкілець. Нарізку перекладаємо до моркви.
Очищений від насіння солодкий болгарський перець нарізаємо. Заготівлю відправляємо в чашку до решти інгредієнтів.
Часникові зубки нарізаємо невеликими шматочками.
До подрібнених компонентів салату додаємо цукровий пісок, мелену паприку до смаку, сіль. Вливаємо столовий оцет і олію без запаху.
Заготівлю для салату перемішуємо та наполягаємо протягом години.
Салат поміщаємо у стерилізовану тару.
На дно каструлі викладаємо ганчірочку, ставимо банку із салатом, накривши її кришкою. Стерилізуємо 20-25 хвилин.
Після стерилізації акуратно дістаємо банку з каструлі та щільно фіксуємо кришкою.
Всім смачних заготовок із моркви, приємного апетиту!